Wednesday, 28 December 2016

Pengesahan Sijil Kahwin untuk Umrah di Johor Bahru

Alhamdulillah..
Sampai gak hajat & niat...

So...

Today...28/12/2016
Rabu
Pergile ke pej. Agama nak sahkan sijil perkahwinan..
Da fotostat.. Naik tgkt 2.. Blok utama tempat orang nak ambil sijil nikah..
Tapi i g ler amek no.. Rupe nye kena masuk dlm opis pej. Kadi tu.. Jumpe ade staf dier.. Then baru bagi sijil fotostat.
Pastu kite tunggu jap.. Dier copkan pastu bagi balik kat kite lepas da di sign... 
Alhamdulillah.. Cpt...
InsyaAllah dipermudahkan lain nnti...
Aaminnn .
Rabbi yasir wala

Tuesday, 14 June 2016

Now..Present...Sekarang...

Semalam dengan Alhamdulillah dengan Jayanya dapat jadi mc even {Workshop: Conquer Stress Achieve Success} salah sebut nama yang selalu aku sebut... Pn. Nabila al-Muna binti Mohd Noor.. Masa jadik mc dekat IKWAS dlu guna skrip perhimpunan ni pon, En. Khai suruh betul-betul sebut nama Pn. Nabila tu. Tapi semalam jadik pulak. Tapi aku x perasan... Mayb tercakap laju.. seb bek ade kengkawan yg bgtaw... Mintak maaf sgt-sgt dekat Pn. Nabila AL Muna aku yg betul-betul comel dan baik hati. Sebelum bukak poce aku wasapp dier and mintak maaf atas ketelanjuran kata. Alhamdulillah dier cakap ok jer.. xper..

But... the point is kat sini, yang nak cerita pasal bengkel sehari ni.. sgt penting & best skali yang menangkap dalam mindaku... dari EN. Bachan Singh.. Mcm nama pelakon hindustan...
Dia ckp... You re now... Present.. Nak tau kita ni berada pada masa skrg... Scan diri kita.. Tarik nafas dalam-dalam... hembus perlahan-lahan... Tumpukan pada 1 perkara.. fokus... barulah kita dpt concentrate... x fikir macam2.. Fikiran kita (thought) macam-macam boleh digambarkan dalam kepala ni.. tu yang menyebabkan kita kurang tumpuan dan lebih beri tumpuan kepada benda yang lain...

Nowadays, terutamanya orang asyik enggage dengan smartphone. Tapi jgnlah smartphone menjadikan kita kurang smart.. Bila selalu bersama dengan smarthphone n use it for game or connecting on siber, kita sebenarnya lupa nak disconnect. Maka akan jadiklah kita seperti hanya dengan dunia sendiri.. tu jer yang ingt dan aku ingin simpan disini.

Akhir kata...  DON'T FORGET TO DISCONNECT TO CONNECT TO THE REAL LIFE... Jgn lupe untuk keluar dari alam maya dan berada semula ke alam realiti. Fokus ke alam realiti. NOW. Sekarang. PRESENT.
Wallahualam...♥